Home » » Sejarah IRDK

Sejarah IRDK

Written By kubigomofm on Tuesday, 14 July 2015 | 21:59


Untuk pengetahuan semua,  IRDK yg pertama di Kelantan ditubuhkan oleh Kubi pada pertengahan tahun 2014. Dalam masa 6 bulan pertama ia berjaya mengumpulkan hampir 70k ahli dalam waktu yg singkat. Dalam sekelip mata IRDK menjadi grup facebook yg paling popular diKelantan dan seterusnya menjadi fonomena dalam gaya perkongsian info. Selepas kejayaan itu ramai individu lain mula menubuhkan IRDK masing2 dgn berbagai nama, samaada guna nama yg sama atau menggunakan nama lain yg disingkatkan menjadi IRDK  untuk mencari populariti mudah menumpang nama IRDK yg sudah pun popular

Seterusnya penubuhan facebook menggunakan nama IRDK semakin rancak diciplak oleh individu lain umpama menangguk diair keruh  dengan menyeru ahli2 masuk ke IRDK mereka apabila IRDK telah dihack dgn semua adminnya dibuang.

Setelah hampir seminggu tiada bernakhoda, akhirnya IRDK lenyap sepenuhnya pada tanggal 13 november 2014 setelah Kubi memohon pertolongan dari ahli2 supaya report dibuat beramai2 kpd pihak facebook. Dan pada tarikh itu jugalah pelancaran IRDK yg sekarang ini mula dilancarkan.Itu lah serba sedikit sejarah ringkas IRDK untuk pengetahuan bersama. Terima kasih diatas sokongan anda terhadap IRDK dan sehingga berita ini ditulis, ahlinya telah pun mencecah 53,400 org ahli. Untuk menjoinkan diri, sila klik link ini https://www.facebook.com/groups/irdk.kelantan/  krn ini adalah IRDK yang original.


powered by iRdK
~ radio iRdK fM
~ CBoX iRdK
~ page iRdK fM RaDiO
~ website iRdK 
~ fb info iRdK (kelantan) 
~ fb santai iRdK FuN cLuB (iRdK fC)


Share this article :
 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. IRDK News - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Mas Template
Proudly powered by Blogger